Vervang uw CV ketel en bespaar hiermee kosten

Vervang uw CV ketel en bespaar hiermee kosten

Is uw woning toe aan een nieuwe CV ketel? Weet u niet precies welke u uit moet kiezen? Er zijn vele nieuwe soorten CV ketels beschikbaar die zuiniger voor het milieu zijn dan de oudere versies. Daarom is het goed uw ketel op tijd te vervangen.

Bespaar een paar honderd euro per jaar met een nieuwe ketel

Oudere versies CV ketels verbruiken veel meer energie dan de nieuwe versies. Veel energie gaat hierbij verloren. De CV ketels van tegenwoordig hebben een hoog rendement. Dit betekent dat alle energie nuttig verbruikt wordt en niets verloren gaat. Daarom zijn nieuwe CV ketels zuiniger dan de oudere. U kunt met een nieuwe CV ketel een paar honderd euro per jaar besparen. Daarnaast gaat een ketel niet meer dan twaalf tot vijftien jaar mee. Weet daarom zeker dat uw ketel niet te oud is en controleer of deze toe is aan vervanging.
Een nieuwe ketel uitkiezen is niet gemakkelijk, want tegenwoordig zijn er vele verschillende soorten. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een combi ketel die naast de centrale verwarming ook voor warm water zorgt. Daarnaast zijn er ook kleine ketels verkrijgbaar die een betere prestatie leveren. Uiteindelijk kunt u ook voor een nieuwere ketel gaan die naast de verwarming ook electriciteit opwekt in uw woning.

CV-ketel-soorten-300x211