Hoe voorkom ik een verstopping?

Hoe voorkom ik een verstopping?

Het voorkomen van een verstopping in uw woning is gelukkig relatief eenvoudig! Hiermee voorkomt u, dat u te maken krijgt met een nare stank in huis. In het ergste geval is het bij een verstopping zelfs niet meer mogelijk om nog gebruik te maken van bijvoorbeeld uw toilet of douche. Een van de belangrijkste dingen in het voorkomen van een verstopping, is het eens per half jaar laten doorspuiten van uw afvoer. Een loodgieter spuit hierbij onder hoge druk water door uw afvoer, zodat beginnende verstoppingen uit de afvoer worden gespoten. Daarbij kunt u zelf ook stappen ondernemen om de kans op een verstopping te minimaliseren! In dit artikel geven we u een aantal voorbeelden van stappen die u zou kunnen ondernemen.

Zelf een verstopping voorkomen

Allereerst is het belangrijk om te weten, hoe een verstopping ontstaat. Vaak is dit namelijk het gevolg van restafval wat zich aan de zijkant van een afvoer heeft gehecht. Zaak dus om dit restafval zo goed mogelijk buiten de afvoer te houden! Enerzijds kunt u dit doen door een zeefje in uw gootsteen in de keuken te plaatsen en bijvoorbeeld een kapje over uw regenpijpen, anderzijds is het belangrijk om het merendeel van het restafval van bijvoorbeeld uw maaltijd voor de afwas te scheiden. Gooi etensresten eerst in de prullenbak, voor u uw borden gaat afwassen. Zo weet u zeker, dat dit niet in de afvoer terechtkomt!

 

Let tot slot op het gebruik van toiletpapier, wat zeker in gezinnen met jonge kinderen een belangrijke bron van verstoppingen kan zijn.