Een cv-ketel laten installeren in huis

Een cv-ketel laten installeren in huis

De cv-ketel is een van de belangrijkste elementen binnen uw woning. Vanuit de cv-ketel wordt warm water naar de radiatoren in huis geleid, zodat het in alle ruimtes lekker warm wordt! Welk type cv-ketel heeft u momenteel in huis? Onze loodgieters kunnen u helpen bij het installeren van de cv-ketel in huis, door uw oude cv-ketel te verwijderen en hier de nieuwe cv-ketel voor in de plaats te hangen. U kunt er ook voor kiezen om de cv-ketel zelf te installeren, maar hier is een behoorlijke kennis voor vereist. Daarbij hebben veel woningbezitters niet het juiste gereedschap in huis om een cv-ketel te kunnen installeren. Reden genoeg om hier de hulp van onze loodgieter voor in te schakelen!

Verschillende soorten cv-ketels voor in huis

CV-ketels worden in steeds meer verschillende soorten aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een losse cv-ketel, een zogenaamde combiketel, enzovoorts. Over het algemeen raadt onze loodgieter mensen aan om een combiketel aan te schaffen, omdat deze vaak een hoger rendement hebben. Dit betekent dat u minder energie hoeft te verbruiken om uw woning te verwarmen. Dit kan u jaarlijks tientallen euro’s aan energiekosten schelen.

Heeft u momenteel nog een combinatie van een losse cv-ketel en een losse boiler? Onze loodgieter voorziet u graag van passend advies over de mogelijkheden die u heeft om over te stappen op een combiketel.

Onderhoud aan de cv-ketel uitvoeren

Na het installeren van de nieuwe cv-ketel in uw woning kunt u op de hulp van onze loodgieters blijven rekenen. Laat de cv-ketel bijvoorbeeld eens per jaar of eens per twee jaar (afhankelijk van de leeftijd van de cv-ketel) door onze loodgieter onderhouden. Het onderhouden van de cv-ketel is erg belangrijk om de kans op complicaties te minimaliseren. U moet er toch niet aan denken, dat u op een koude herfst- of winteravond zonder werkende verwarming in huis komt te zitten?