Een bladvanger kopen om overstromingen van de regenpijp te voorkomen

Een bladvanger kopen om overstromingen van de regenpijp te voorkomen

Zonder dat u het wellicht weet, worden er tijdens de hevige regenbuien in de herfst tal van kleine takjes en bladeren uw regenpijp ingevoerd. Het water in de afvoer kan niet al dit restafval meevoeren, waardoor een deel van de takjes en bladeren naar de bodem van de regenpijp zal zakken. Dit vormt het begin van een verstopping in de afvoer onder uw regenpijp. In het ergste geval wordt de verstopping steeds groter, waardoor het water moeizamer weg zal stromen. Bij een hoosbui stroomt de regenpijp over, waarbij een deel van het vocht in de muren van uw woning zal trekken.

Een verstopping tegengaan met bladvangers

Door bladvangers voor in uw regenpijpen aan te schaffen, verkleint u de kans op een verstopte regenpijp aanzienlijk. Een loodgieter kan u advies geven over de verschillende soorten bladvangers die tegenwoordig worden aangeboden. Ook kan onze loodgieter u helpen bij het doorspuiten van de afvoer, waardoor beginnende verstoppingen letterlijk voor u worden opgelost. Dit geldt overigens niet alleen voor de afvoer van uw regenpijp, maar ook voor die van uw toilet, gootsteen of douche.

Tip: zorg ervoor dat u de bladvanger geregeld leeghaalt. Op die manier stroomt het water beter door en voorkomt u dat u alsnog te maken krijgt met een overstroming van de regenpijp. Onze loodgieter kan u hierbij helpen!